50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΓΑΣΤΡΟΝOΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΗΣΥΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πώς να πάτε στην Χίο

Η Χίος είναι νησί του Βορείου Αιγαίου με αναλλοίωτη ομορφιά, γνωστό για τη μαστίχα και τον εύφορο Κάμπο της. Η Χίος διαθέτει 2 λιμάνια, αυτό της πόλης της Χίου στα ανατολικά και το λιμάνι των Μεστών στα νοτιοδυτικά του νησιού. Και τα δυο λιμάνια εξυπηρετούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα νησιά, όλο το χρόνο. Τα πιο συχνά δρομολόγια για Χίο από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι:

Πειραιάς - Χίος: Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα λιμάνια της Χίου είναι συχνά και το ταξίδι διαρκεί από 7,5 έως 10 ώρες ανάλογα με τις στάσεις του πλοίου και το λιμάνι προορισμού.

Καβάλα - Χίος: Η σύνδεση της Χίου με τη Βόρεια Ελλάδα και το λιμάνι της Καβάλας λειτουργεί όλο το χρόνο. Η διάρκεια του ταξιδιού από Καβάλα για Χίο είναι από 10 έως 15 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο του πλοίου.

Παραλίες στην Χίο

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί στην Ελλάδα και ένας τόπος με ιστορία χιλιετιών. Είναι ένα νησί με πλούσια παράδοση, έντονο ανάγλυφο και μεγάλη ποικιλία φυσικού κάλλους. Οι παραλίες της Χίου χαρακτηρίζονται από τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά τους και από την αυθεντικότητά τους καθώς δεν έχουν αλλοιωθεί από τα τουριστικά κύματα.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Χίο:

Τι να κάνετε στην Χίο

Στη Χίο θα δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας! Το πρόσφορο έδαφος και το μεσογειακό κλίμα της Χίου ευνοούν την καλλιέργεια και παραγωγή πολλών προϊόντων, με πιο γνωστό φυσικά τη μαστίχα. Πολλές φορές έχουν γίνει προσπάθειες να παραχθεί μαστίχα από το φυτό αυτό σε άλλα μέρη του πλανήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο νησί υπάρχουν επίσης σημεία τόσο πολιτιστικού όσο και φυσικού ενδιαφέροντος, που μαρτυρούν την ποικιλομορφία της Χίου και θα σε μαγέψουν.

Η Χίος ενδείκνυται για διακοπές όλο το χρόνο, ενώ το Πάσχα στο νησί είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να ζήσεις την εμπειρία του εντυπωσιακού ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο.

Στα σοκάκια τριγύρω από το μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Απλωταριάς θα βρεις μπόλικα all day μαγαζιά, όμως αν θες τη γνώμη μας, η μαγεία της Χίου δεν είναι στην πόλη της, είναι στα χωριά της.