50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΠΗΛΑΙΑ

ΗΣΥΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πώς να πάτε στην Ιθάκη

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την ηπειρωτική Ελλάδα γίνεται με το λιμάνι της Πάτρας ή και με ενδιάμεση στάση στην Κεφαλονιά. Το κύριο λιμάνι της Ιθάκης είναι ο Πισαετός που απέχει 12χλμ από το Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρα - Ιθάκη είναι συχνή και το ταξίδι διαρκεί γύρω στις 4 ώρες.

Το δρομολόγιο Κεφαλονιά - Ιθάκη εκτελείται καθημερινά από το λιμάνι της Σάμης προς αυτό του Πισαετού. Το ταξίδι με πλοίο από Κεφαλονιά για Ιθάκη διαρκεί 20 - 30 λεπτά.

Παραλίες στην Ιθάκη

Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της Ιθάκης όπου η πρόσβαση είναι εύκολη, μπορείτε επίσης με καϊκάκι να εξερευνήσετε το Γιδάκι, που πολλοί ξεχωρίζουν ως την καλύτερη παραλία του νησιού.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Ιθάκη:

Τι να κάνετε στην Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Στο νησί θα βρεις πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Αμέσως μετά το πρωινό, μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια στο Βαθύ θα σας οδηγήσει στον Άγιο Νικόλαο των Ξένων, όπου θα δείτε τον «Ιησού Ελκόμενο», έργο που αποδίδεται στον Ελ Γκρέκο, και κατόπιν στο Ναυτικό Λαογραφικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Επισκεφτείτε ακόμα την Αρχαιολογική Συλλογή Σταυρού και την Μονή Καθαρών. Η νυχτερινή ζωή στην Ιθάκη συγκεντρώνεται στη συνοικία Μύλος, στο Βαθύ.