50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΠΗΛΑΙΑ

ΗΣΥΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πώς να πάτε στα Κουφονήσια

Ο πιο εύκολος τρόπος να ταξιδέψεις με πλοίο από Αθήνα για τα Κουφονήσια είναι από το λιμάνι του Πειραιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει επιπλέον ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα Κουφονήσια και από το λιμάνι της Ραφήνας. Πιο συγκεκριμένα:

Πειραιάς - Κουφονήσια: Το δρομολόγιο Πειραιάς - Κουφονήσια εκτελείται καθημερινά όλο τον χρόνο και το ταξίδι διαρκεί από 5 έως 7 ώρες.

Ραφήνα - Κουφονήσια: Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ραφήνας με τα Κουφονήσια είναι εποχιακή και η διάρκεια του ταξιδιού είναι από 6 έως 8 ώρες.

Παραλίες στα Κουφονήσια

Τα γαλαζοπράσινα νερά που περιλούζουν το νησί και η μεγάλη λίστα από παραλίες με απαλή άμμο σάς μαγεύουν με την ομορφιά τους. Το άνω και κάτω κουφονήσσι, διαθέτουν παραλίες με εξωτική ομορφιά και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Όλες οι παραλίες στο Πάνω Κουφονήσι βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού και οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες και δεν έχουν φυσική σκιά. Το Κάτω Κουφονήσι είναι ιδανικό για ημερήσια εκδρομή από το Πάνω Κουφονήσι, καθώς δεν διαθέτει υποδομές για διαμονή.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Μήλο που συγκεντρώσαμε για εσάς είναι:

Τι να κάνετε στα Κουφονήσια

Το πιο δυνατό σημείο των Κουφονησίων είναι σίγουρα οι ονειρεμένες θάλασσες. Το μικρό μέγεθος των νησιών κάνει τις μετακινήσεις εξαιρετικά εύκολες, καθώς μπορείς να τα γυρίσεις και με τα πόδια.

Το φαγητό στα Κουφονήσια είναι πεντανόστιμο, με βασικό συστατικό το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, που υπάρχουν άφθονα στις Μικρές Κυκλάδες. Τα Κουφονήσια διαθέτουν τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο αναλογικά με τον πληθυσμό τους και είναι πόλος έλξης για επισκέπτες που επιθυμούν να γευτούν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, θα συναντήσετε surfers στο Πορί και στην Πλατιά Πούντα την περίοδο των μελτεμιών.

Ταξιδέψτε με καΐκια στο Κάτω Κουφονήσι ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το εκκλησάκι της Παναγίας, που πρωτοχτίστηκε το 1561, σας υποδέχεται από το πρωί, προκειμένου να παρακολουθήσετε τη λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας οι ντόπιοι προσφέρουν τοπικά εδέσματα. Στην επιστροφή τα καΐκια αγωνίζονται για το ποιο θα μπει πρώτο στο λιμάνι του Άνω Κουφονησίου, ενώ στη συνέχεια στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι με τους ήχους των βιολιών και θαλασσινούς μεζέδες! Η απόλυτη μυσταγωγία!