50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΓΑΣΤΡΟΝOΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

Πώς να πάτε στην Πάρο

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση για την Πάρο γίνεται κυρίως μέσω του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ μερικές φορές την εβδομάδα υπάρχουν και δρομολόγια από το λιμάνι του Λαυρίου. Ειδικά τους θερινούς μήνες, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την Πάρο, είναι από τα πιό συχνά των Κυκλάδων και εκτελούνται καθημερινά. Λόγω της κοντινής απόστασης με την Αθήνα, η Πάρος είναι ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο αλλά και για περισσότερες μέρες διακοπών.

Πειραιάς - Πάρος: Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από Πειραιά για Πάρο καθημερινά ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι κοντά στις 3 ώρες με ταχύπλοο και γύρω στις 4,5 ώρες με συμβατικό πλοίο.

Ραφήνα - Πάρος: Το ταξίδι Ραφήνα - Πάρος διαρκεί από 4 έως 6 ώρες και την θερινή περίοδο εκτελείται επίσης καθημερινά από συμβατικά πλοία.

Λαύριο - Πάρος: Από το λιμάνι του Λαυρίου υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης στην Πάρο μερικές φορές την εβδομάδα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 7 ώρες.

Παραλίες στην Πάρο

Στην Πάρο υπάρχουν παραλίες κατάλληλες για κάθε είδος επισκέπτη – για οικογένειες, για λάτρεις των πάρτι ή των θαλάσσιων σπορ και για ζευγάρια στον μήνα του μέλιτος. Εδώ θα βρείτε χρυσαφένιες αμμουδιές για όλα τα γούστα.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Πάρο:

Τι να κάνετε στην Πάρο

Η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος οικισμός της Πάρου είναι η Παροικιά, η οποία είναι το διοικητικό κέντρο του νησιού. Ο αμέσως επόμενος μεγαλύτερος οικισμός της Πάρου, με ιδιαιτερο τουριστικό ενδιαφέρον, είναι η Νάουσα. Τη νύχτα, η Νάουσα μεταμορφώνεται στο σημείο συνάντησης των επισκεπτών του νησιού, μιας και έχει δεκάδες επιλογές για ποτό, φαγητό και διασκέδαση.

Στην χώρα της Παροικιάς, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής και το μεσαιωνικό κάστρο δίπλα στη θάλασσα, που χτίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα μαρμάρινα ερείπια ενός αρχαίου ναού.

Εκτός από τους δύο μεγάλους οικισμούς, στην Πάρο θα βρεις μικρούς, ορεινούς οικισμούς, για να να απολαύσεις στα παραδοσιακά μαγαζάκια το φαγητό ή τον καφέ σου.