50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΗΣΥΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πώς να πάτε στην Πάτμο

Αν θέλετε να ταξιδέψετε από την ηπειρωτική Ελλάδα στην Πάτμο, ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτμου με τον Πειραιά εξυπηρετείται αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα με συμβατικά πλοία, που διαθέτουν καμπίνες και γκαράζ. Επιπλέον, Η διάρκεια της διαδρομής είναι από 7 έως 12 ώρες ανάλογα τις στάσεις που θα κάνει το πλοίο.

Παραλίες στην Πάτμο

Στην Πάτμο θα βρείτε υπέροχες, καθαρές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και αμμουδιές ώστε να απολαύσετε τον ήλιο και τις διακοπές σας. Αρκετές παραλίες είναι οργανωμένες για τους επισκέπτες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μαγαζιά, ενώ υπάρχουν πιο μικρές και απομονωμένες, ιδανικές για όσους αποζητούν την ησυχία και τη χαλάρωση.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Πάτμο:

Τι να κάνετε στην Πάτμο

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Πάτμου είναι φυσικά το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Μάλιστα, και τα 2 μνημεία μαζί με τη Χώρα της Πάτμου έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Κτισμένη σε διάταξη φρουρίου η Μονή του Αγίου Ιωάννη στέκεται επιβλητική σε ένα ύψωμα πάνω από το λιμάνι της Πάτμου και θεωρείται το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα του Αιγαίου. Στο Σπήλαιο της αποκάλυψης τέσσερα μέτρα κάτω από τη γη, σύμφωνα με την παράδοση ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, καθ 'υπόδειξη της φωνής του Θεού.

Το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού, είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του και συγκεντρώνει το σύνολο της τουριστικής κίνησης. Συνεπώς μην παραλείψετε μία βόλτα στη Σκάλα. Ανακαλύψτε επίσης τη γραφική Χώρα γύρω από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου έχει αναπτυχθεί ο μεσαιωνικός οικισμός της Χώρας.