50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΓΑΣΤΡΟΝOΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

Πώς να πάτε στην Σαντορίνη

Η Σαντορίνη (ή Θήρα) βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων και είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς (ή Θηρασίας), του Ασπρονησίου, της Παλαιάς και της Νέας Καμένης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαντορίνης με τα λιμάνια της Αττικής, τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη είναι συχνή, ώστε να ικανοποιήσει και την αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζεται κυρίως το καλοκαίρι. Τα δρομολόγια από Αθήνα για Σαντορίνη πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Ραφήνας.

Το δρομολόγιο Πειραιάς - Σαντορίνη λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι ο πιο σύντομος τρόπος να πας από την Αθήνα στη Σαντορίνη. Το ταξίδι με πλοίο από Πειραιά για Σαντορίνη διαρκεί περίπου 4 ώρες με ταχύπλοα και 8 ώρες με συμβατικά πλοία, ενώ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι σχετικά οικονομικά.

Το δρομολόγιο Ραφήνα - Σαντορίνη είναι πιο συχνό τους καλοκαιρινούς μήνες και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις 5,5 - 6 ώρες με ταχύπλοο πλοίο, και οι τιμές για απλό εισιτήριο μπορεί να είναι ελάχιστα πιο ακριβές από ότι από Πειραιά.

Παραλίες στην Σαντορίνη

Στην Σαντορίνη λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους, υπάρχουν πολλές παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Αρκετά ενδιαφέρον είναι να τις εξερευνήσει κανείς με κάποιο καϊκι ή ιστιοφόρο τα νησιά της Καλντέρας. Στη Νέα Καμένη μπορείς να περπατήσεις μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου (μέτριας δυσκολίας μονοπάτι), στην Παλαιά Καμένη να ξαπλώσεις στην ιαματική λάσπη (έχει και θερμές πηγές) και στην Θηρασιά να βουτήξεις σε κρυστάλλινα νερά.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Σαντορίνη:

Τι να κάνετε στην Σαντορίνη

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια ενεργά ηφαίστεια στο κόσμο. Η παγκοσμίου φήμης Σαντορίνη με τα εκατομμύρια επισκεπτών που δέχεται όλο τον χρόνο έχει μια θέση στη λίστα «Κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί”. Στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας, στην ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της, έρχεται να προστεθεί και το μοναδικό σαντορινιό κρασί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά οινοποιεία του νησιού.

Εκτός από τα μουσεία, τις γκαλερί και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα Φηρά είναι το εμπορικό κέντρο του νησιού ενώ παράλληλα προσφέρει ανεξάντλητες επιλογές όσον αφορά το φαγητό, τη νυχτερινή ζωή και την διασκέδαση.