50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΠΗΛΑΙΑ

ΗΣΥΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πώς να πάτε στην Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια ακροβατεί ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, ανήκοντας επισήμως στα πρώτα, αλλά αγκαλιάζοντας γνώριμα κυκλαδίτικα στοιχεία και ομορφιές.

Η Αστυπάλαια έχει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά, όλο το χρόνο. Το απευθείας δρομολόγιο Πειραιάς - Αστυπάλαια εκτελείται 4 με 5 φόρες την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί από 8,5 έως 11 ώρες, ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξεις και τις στάσεις του δρομολογίου.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτάσεις εύκολα στην Αστυπάλαια από την Αθήνα, είναι με ενδιάμεσο προορισμό το λιμάνι της Νάξου. Το δρομολόγιο Νάξος - Αστυπάλαια εκτελείται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3,5 ώρες.

Παραλίες στην Αστυπάλαια

Συχνά το να φτάσετε σε μια καλή παραλία του νησιού θυμίζει επικίνδυνες αποστολές. Ακόμα κι αν δεν αναζητάτε ιδιαίτερα την περιπέτεια στις διακοπές σας στην Αστυπάλαια, συχνά πιθανώς να χρειαστεί ένας συνδυασμός πεζοπορίας, κολυμπιού και αναρρίχησης!

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Αστυπάλαια:

Τι να κάνετε στην Αστυπάλαια

Εκτός από εντυπωσιακή μορφολογία και τις πανέμορφες θάλασσες, η Αστυπάλαια έχει επίσης σπουδαία ιστορία και αξιοθέατα που αξίζει να δεις.

Κατεβείτε απ’ τη Χώρα στον Πέρα Γιαλό! Μόλις φτάσετε, μπορείτε να κολυμπήσετε στον πεντακάθαρο κόλπο, να αγναντέψετε τον γαλάζιο ορίζοντα κάτω απ’ τα αλμυρίκια, ή να καθίσετε για μεζέδες σε παραδοσιακά ταβερνάκια που βγάζουν τραπέζια στο βότσαλο, όπως το Ακρογιάλι. Αξίζει επίσης να βάλετε στο πρόγραμμα και μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αστυπάλαιας.

Θα αποτελούσε ένα ευχάριστο διάλειμμα μετά από πεζοπορίες η εξερεύνηση των σπήλαιων της Αστυπάλαιας. Μερικά από αυτά είναι το Σπήλαιο του Δράκου, η Δρακοσπηλιά με την Παναγία του Θωμά,η Σπηλιά του Κρασσά και το Σπήλαιο του Νέγρου.