50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΗΣΥΧΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Πώς να πάτε στην Κάρπαθο

Πηγαίνοντας διακοπές στην Κάρπαθο είναι σαν να κάνετε ένα "ταξίδι στον χρόνο". Η Κάρπαθος, μεγαλόπρεπη και ορεινή, βρίσκεται στο Καρπάθιο πέλαγος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου.

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων από την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά για Κάρπαθο, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με πλοίο για Κάρπαθο είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το νησί έχει 2 λιμάνια: το λιμάνι της Καρπάθου στα Πηγάδια, και το Διαφάνι.

Η διάρκεια του δρομολογίου Πειραιάς - Κάρπαθος εξαρτάται από τη διαδρομή, τις στάσεις και το λιμάνι άφιξης αλλά ενδεικτικά, κυμαίνεται γύρω στις 20 ώρες. Για ένα πιο άνετο και ξεκούραστο ταξίδι για Κάρπαθο, θα προτείναμε να κλεισεις καμπίνα.

Παραλίες στην Κάρπαθο

Η Κάρπαθος διαθέτει 160χλμ. ακτογραμμή μετρώντας αμέτρητες παραλίες με ποικίλη ομορφιά. Υπάρχουν παραλίες για ηρεμία και για χαλάρωση, αλλά υπάρχουν και οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες, εστιατόρια και ταβέρνες. Με εκδρομικά καϊκια θα επισκεφθείτε τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού και το Διαφάνι που είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού. Έχει μία παραλία με μεγάλα βότσαλα και 312 κατοίκους. Στις βόρειες θαλάσσιες περιοχές της Καρπάθου ζει το προστατευόμενο είδος Μεσογειακής φώκιας Μonachus-monachus.

Μια λίστα με τις ωραιότερες παραλίες στη Κάρπαθο:

Τι να κάνετε στην Κάρπαθο

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και παράδοση. Στο νησί υπάρχουν αρκετά μουσεία και μνημεία που αξίζει να επισκεφθείς. Επίσης το νησί έχει πολυάριθμα μονοπάτια για πεζοπορία που θα σε οδηγήσουν σε απόμερες μεριές της Καρπάθου!

Η κουζινά της Καρπάθου βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις, και το νησί φημίζεται για το ψωμί, τις μακαρούνες (χειροποίητα ζυμαρικά) και το φρέσκο ψάρι.

Οδηγώντας 65 χλμ. μακριά από το λιμάνι, τα Πηγάδια, θα συναντήσετε ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο στο ταξίδι σας στην Κάρπαθο. Το αιωνόβιο ορεινό χωριό της Ολύμπου βρίσκεται «ξαπλωμένο» στις κορυφές του Προφήτη Ηλία, αποκομμένο από τον πολιτισμό, μέσα σε ένα τοπίο με άγρια ομορφιά.