50 ΧΡΟΝΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με μία μόνο Αναζήτηση !

Ταξίδι απλό , Ταξίδι μετ 'επιστροφής , Πολλαπλό Ταξίδι

2η Διαδρομή

3η Διαδρομή

4η Διαδρομή

Προσθέστε - Αφαιρέστε
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Πώς να πάτε στην Ρόδο

Η Ρόδος βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, νότια της Σύμης και της Τήλου και ανατολικά της Καρπάθου. Το νησί συνδέεται με την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά με καθημερινά δρομολόγια όλο το χρόνο. Η διάρκεια του ταξιδιού από Πειραιά - Ρόδο είναι περίπου 15 ώρες και προτείνουμε να κλείσεις καμπίνα ή αεροπορική θέση για πιο άνετο ταξίδι.

Παραλίες στην Ρόδο

Οι παραλίες της Ρόδου θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ελλάδα και οι περισσότερες βρίσκονται στο ανατολικό και νότιο τμήμα του νησιού. Από τις πιο απομονωμένες μέχρι και τις καλά οργανωμένες, οι παραλίες στη Ρόδο καλύπτουν όλα τα γούστα και όλες ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Για να διαλέξεις πιο εύκολα ετοιμάσαμε μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες στη Ρόδο:

Τι να κάνετε στην Ρόδο

Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη της Ρόδου. Μια καλή αρχή είναι η μυσταγωγική οδός των Ιπποτών, ο δρόμος που κάποτε ακουγόταν ο καλπασμός των αλόγων των Ιωαννιτών ιπποτών, οι οποίοι κατευθύνονταν στο υπέροχο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Επισκεφτείτε ακόμα το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Νοσοκομείο των Ιπποτών, την Παναγιά του Κάστρου, τα τουρκικά λουτρά και τα τζαμιά με τους ψηλούς μιναρέδες στις μικρές πλατείες.

Στα νοτιοανατολικά του νησιού, η γραφική Λίνδος διαθέτει το δικό της μερίδιο λιθόστρωτων στενών και λευκών σπιτιών που αγναντεύουν τη θάλασσα, ενώ από τα τέλη Ιουνίου ως τον Σεπτέμβριο, κάτι μοναδικό συμβαίνει στον διάσημο βιότοπο κοντά στον Καλαμώνα (Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες).

Οι φυσιολατρικοί περίπατοι συνεχίζονται στην περιοχή του Ροδινίου, μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, εκεί όπου θα συναντήσετε πυκνή βλάστηση, όμορφες λιμνούλες με ανθισμένες όχθες και ειδυλλιακά μονοπάτια πνιγμένα στα δέντρα. Κοντά στο χωριό Αρχάγγελος, άλλη μια όαση πρασίνου στην ενδοχώρα αποκαλύπτεται κάτω από τις φυλλωσιές των πλατάνων, εκεί όπου πάπιες και παγόνια πλατσουρίζουν στα νερά των επτά πηγών.